3 snabba renoveringstips för enkla förändringar

3 snabba renoveringstips för enkla förändringar

Att renovera är roligt men dessvärre kan det vara både omfattande och dyrt. Det finns dock många saker man kan göra, som inte kostar allt för mycket, men som ändå kan ge den för förändringen du längtar efter. Nedan följer 4 renoveringstips till dig som vill komma igång med nästa projekt i hemmet!

Sätt färg på väggarna

Att måla och/eller tapetsera är relativt enkelt men ger en stor förändring i alla typer av rum. För ett par år sedan var det otroligt trendigt med vita och ljusa färger i alla rum men kulörernas tid är nu, så ett hett renoveringstips är att passa på att prova något nytt och färgglatt!

Murriga färger, så som mossgrönt, är väldigt populärt just nu och ger en lugn och harmonisk känsla i rummet. Olika kulörer av blått är också populärt och är du väldigt vågad kan du välja en mörk och rostig kulör.

Visste du förresten att det går utmärkt att måla om även i badrummet. Det om något är ett enkelt renoveringstips för att fräscha upp och förnya. Se vara till att använda en kakel, – eller våtrumsfärg om du ska måla om i ditt badrum.

Populärt renoveringstips – budgetrenovera köket

Drömmer du om ett nytt härligt kök utan att plånboken tillåter dig att göra slag i saken? Populära renoveringstips handlar ofta om just kök och det finns många saker man kan göra för att förnya i köket, utan att behöva sätta in ett helt nytt. Små åtgärder gör ofta stor skillnad och även här kan det räcka med att måla om en vägg eller två.

Är du ute efter en större förändring kommer här ytterligare några renoveringstips för köket:

  • Bytt handtag/knoppar på skåpsdörrar och lådor
  • Måla om köksluckorna
  • Sätt dekorplast på bänkskivor och/eller kakel
  • Bygg en egen köksö

Slipa upp, olja eller lasera dina trägolv

Tillhör du en av dom lyckliga som har vackra trägolv i din bostad? Då ska du definitivt ta vara på dom och faktum är att även dessa kan få en stor förändring utan att golven behöver bytas ut. Att slipa golv är dessutom enklare än att riva ut och lägga in nytt och det finns många fina ytbehandlingar att välja bland, beroende på stil. Olja det med vanlig träolja eller varför inte lasera i en fin nyans, så som vitt eller grått?

Kommentarer är stängda.