Badrum – tips för att renovera billigt

Badrum – tips för att renovera billigt

Badrum – tips för att renovera billigt

Badrummet är ett av dom dyraste rum man har i sitt hem – åtminstone om man ser till vad det kostar att renovera. Att renovera billigt är svårt men det finns några tips som kan göra att man kommer lite lindrigare undan. Ett bra första tips är att tänka på materialvalen – sten, kakel och klinker är till exempel betydligt mer kostsamt än plastmattor.

Renovera billigt är svårt

Ja, det är svårt att renovera billigt när det kommer till badrum och tyvärr är det en renovering som dom flesta behöver genomföra. Ett badrum med många år på nacken är dessvärre inte så säkert och risken att drabbas av vattenskador är större om man har ett badrum med äldre standard.

Tre smarta tips

För att lyckas renovera billigt, eller billigare, när det är dags att ta tag i badrummet finns några saker som kan vara avgörande för det slutgiltiga priset. Nedan följer dom bästa tipsen för dig som vill ha pengar kvar i plånboken när renoveringen är färdig.

  • Riv själv – Bara att anlita hantverkare som ska riva ut det gamla badrummet kan bli kostsamt så är man beredd att själv lägga ner en hel del timmar på ett tungt arbete finns pengar att spara. Se till att hyra en container så att allt avfall kan slängas med en gång – det kommer spara tid.
  • Tänk på materialvalen – Sten, kakel och klinker hör som tidigare nämnt till några av dom dyrare materialvalen man kan göra vid en badrumsrenovering. Vill man renovera billigt får man vara beredd att göra avkall på stilen och känslan och välja bort material som kanske skulle ha gett badrummet en lite lyxigare känsla. Å andra sidan finns idag många fina våtrumsmattor att välja bland, vilket absolut inte behöver bara ett sämre alternativ för att få ett snyggt och trivsamt badrum.

Leta efter rea eller begagnade produkter – Ett sista tips för att renovera billigt är att kolla efter kampanjer på badrumsprodukter så som blandare, handdukshängare och annat man kan behöva. Detta kan såklart dra ut på processen eftersom man får köpa saker pö om pö, men det kan löna sig i längden. Det går också att leta efter begagnade prylar till badrummet – som definitivt inte behöver vara sämre än nya!

Kommentarer är stängda.