Övervakningskamera vid dörren, två alternativ

Övervakningskamera vid dörren, två alternativ

Att ha hemlarm har blivit allt vanligare i de svenska hushållen. Larmföretag erbjuder kompletta paket, installerade och färdiga att använda. Den servicen förenklar processen enormt för bostadsägare och kan dessutom förhindra oavsiktliga lagbrott. Här beskrivs två alternativ för övervakningskamera för dig som vill bevaka ytterdörren.

Oavsett vilket system och vilka funktioner du än är ute efter finns det massvis av återförsäljare och produkter att välja på. För de flesta blir detta en teknisk djungel att ta sig fram genom – här beskriv enkelt två smidiga alternativ.

Den smarta dörrklockan

Med din smartphone har du direktkontakt och kan interagera med besökaren, eller paketbudet, vilket gör att den smarta dörrklockan erbjuder mycket mer än den klassiska varianten.

Det går naturligtvis att nöja sig med denna interaktiva övervakningskamera i sin enkelhet, eller att kombinera den i ett större larmsystem. Vanligtvis går det att koppla den smarta dörrklockan till en larmcentral.

Det finns många olika typer på marknaden, men generellt är den smarta dörrklockan utrustad med:

 • Övervakningskamera – smart detektering med notifiering till din mobiltelefon.
 • Mikrofon – prata med besökaren via din mobiltelefon.
 • Högtalare – hög ljudkvalité för tydlig kommunikation.
 • Spotlight – kristallklar bild oavsett dag eller natt.
 • Larm – inbyggd siren som aktiveras vid exempelvis inbrottsförsök.

Priset varierar mellan 500 – 3000 kr.

Övervakningskamera med hög upplösning

Bildkvaliteten och funktionen på kamerorna är i ständig utveckling. Idag går det att få mycket hög upplösning med avancerade funktioner integrerat i ditt hemlarmsystem, med stabil driftsäkerhet och låga kostnader. Du kanske vill ha en övervakningskamera (eller flera) direkt kopplad till en app i din mobiltelefon. Eller så föredrar du en mer komplett lösning som dessutom är kopplad till larmcentral, övervakningsbolag eller polis.

Övervakningskameror finns det en uppsjö av. Nedan följer en lista på vanliga och populära funktioner:

 • Hög bildkvalitet – 2K HDR-upplösning, tydliga färger även nattetid.
 • Intelligens – rörelsevarningar i olika zoner. Identifierar djur, fordon och människa.
 • Vädertålig – klarar regn, snö, damm och kyla.
 • 160 graders vidvinkel – se mer med en enda kamera.
 • Streama – övervaka i realtid eller spela videon in i din mobiltelefon.
 • Larmcentral – koppla upp din övervakningskamera till larmcentral.

Priset varierar mellan 300 – 3000 kr per övervakningskamera.

Vad gäller för kamerabevakning?

Som privatperson har du rätt att sätta upp kameraövervakning i ditt hus eller på din tomt. Det gäller även garage, förråd, bil och båt. Du får däremot ej placera kameran så att allmänheten riskerar att hamna på bild.

Kom ihåg att reglerna i GDPR gäller och även om din övervakningskamera spelat in ett brott får du ej sprida vidare inspelningen. Säkrast är att prata med kunnig jurist eller kanske anlita ett övervakningsbolag som är experter inom området. De senare kan dessutom installera övervakningssystemet på ett korrekt sätt med garantier.

Kommentarer är stängda.